Stevia sötmedel ger samtliga chans att njuta av godis
Jag börjar med Stevia sötningsmedel på grund av att så mycket människor har dålig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar dåligt alternativt smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.
Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har limiterad löslighet i vatten.
Endast ett fåtal växtvarianter smakar bra – och kostar i så fall tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små företag inte har råd. Bara ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och äger växtvarianter vilka ger en bra sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa bolag är.
Resultatet av det här är att 98% utav alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalité.
Den som vill smaka en premium kvalitet Stevia kan införskaffa Stevia sötningsmedel på denna länk.
Stevia sötningsmedel är toppen allmän målgrupper som vill avstyra socker/kolhydrater/blodsockerpåverkan alldenstund det varken innehåller kolhydrater alternativt några som helst kalorier.
Stevia sötningsmedel är ett ypperligt alternativ för den som inte vill kapitulera godis men gärna slipper alla de dåliga effekterna som strösocker för med sej. Att vilja hålla sig ifrån kolhydrater är standard samt kommer ur fler än en anledning.
Diabetes är en åkomma som egentligen består av flera annorlunda varianter, men främst av ett par olika typer som enkelt egentligen heter typ 1 samt art 2 sockersjuka. Det latinska namnet för diabetes är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som håller igenom med smak av honung». Förr kallade man sockersjuka för sockersjuka, ett begrepp som somliga ännu använder sej av även man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel beteckning.
Vad som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sej kalorier med vettig distribution samt lider man av typ 1 sockersjuka så producerar kroppen inte nog med eget insulin. Man känner sig då trött, törstig och börjar lukta aceton. Man går också snabbt dra ned i kilon. Typ 1 sockersjuka är ett livshotande läge om det inte behandlas. Det är också kroniskt så har man en gång blivit art 1 diabetiker så är man det för resten av livet och får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.
Typ 2 sockersjuka är en mildare form samt drabbar mestadels äldre, överviktiga personer, samt är man rökare föreligger en större chansning att drabbas. Då är det allmänt inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med assistans av en kontrollerad diet, viktnedgång samt kanhända botemedel.
Är man insulinkänslig så bör man vara försiktig med kolhydrater då en insulinkänslig kropp inte hanterar det som en vanlig kropp gör. Det betyder såklart inte att man vill sluta förtära godis samt idag finns det alternativ allmän. Stevia sötningsmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötmedel som växer i Sydamerika samt i Japan består det 40 % av försäljningen av sötmedel. Stevia är mycket sött – ungefär 300 gånger sötare än socker, så bara väldigt en aning behövs.
Andra anledningar till att man vill dra dra ned på sockerintaget kan ha med hälsan att göra, man antagligen vill gå dra ner i vikt, eller ta bättre hand som sina tänder. Samtliga känner till ju vilken dålig effekt socker har på våra garnityr. För vår form gör strösocker heller inga direkta under och det blir allt vanligare att man utesluter inte bara socker ur sin diet, utan alla kolhydrater. Kroppen håller då in i ett läge som heter ketos och börjar bilda ketoner som tar över insulinets arbete. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så sätt väldigt verkningsfull, men det innefattar att man får i sej tillräckligt med fett samt äggviteämne för att orka med en kolhydratfri föda.
—
LCHF sötmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till
LCHF sötningsmedel är sötningsmedel utan kolhydrater – alternativt med enormt lite kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, alternativt kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en aktuell metod för att gå dra ned i vikt och har för flera blivit en livsstilsdiet eftersom de menar att de positiva hälsoeffekterna är så många.
När man håller på en LCHF diet så skall man avstyra kolhydrater, helst helt vilket är svårt, men man får bestämt högst inta 40 gram kolhydrater per dag. Å andra sidan får man i bestämmelse förtära fritt av proteiner samt fett för att dämpa aptit och mätta kroppens energibehov.
Kolhydrater finns i mycket, bröd, makaroner, ris, frukt, många vegetabilier samt rotfrukter, sötsaker m. m. Allting som kan omvandlas till kolhydrater i kroppen är förbjudet. Det man får äta är rent fett som i smör, grädde samt griskött, därtill äggviteämne som man främst finner i kött samt ägg. Det kan kännas motsägelsefullt att äta bacon till morgonmål när man vill gå ned i kilon, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.